India & de Himalaya

India is no bed of roses, but what a bouquet of experiences

– an old Indian saying –

In 1985 maakte ik voor het eerst kennis met India, het startpunt van een reis van drie maanden door Azië. Een prachtig en intrigerend land, maar niet altijd even makkelijk te bereizen. Aan het eind van de reis dacht ik: nooit meer India!

Hoe anders verliep het. In 2008 wilde ik naar Tibet, maar China sloot vanwege de Olympische Spelen de grenzen van Tibet voor toeristen. Een (achteraf gezien) prachtig alternatief was Ladakh in het noordwesten van India, ook wel Little Tibet genoemd.

Sindsdien kom ik regelmatig in India en kruipt het land langzamerhand onder mijn huid.

Amritsar

India is kleurrijk, maar ook rauw. Het heeft prachtige natuur, maar ook overvolle steden. Indiërs zijn vaak heel vriendelijk en behulpzaam maar kunnen ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Het land is een religieuze melting pot, zit bomvol cultuur en levenswijsheid, maar is soms ook merkwaardig koppig.

Kortom, meer dan de moeite waard om te bezoeken en te ervaren. In samenwerking met een zorgvuldig geselecteerde lokale agent, bied ik u maatwerk reizen aan naar onder meer het ruige noorden met zijn prachtige bergen, vriendelijke bevolking en indrukwekkende kloosters (Ladakh en Himachal Pradesh). Naar de woestijn van Rajasthan met haar maharadja paleizen en vele kleuren. Of het tropische paradijs Kerala.

En wat dacht u van een safari in India? India heeft veel te bieden op dit gebied; Voor een korte foto impressie klik hier.

Andere delen van India behoren vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden, alles in nauw overleg met u.

De prachtige foto’s van de Incredible !ndia campagne zeggen misschien meer dan woorden. Kijk op de 2002 en 2007 campagne website.

Mijn doel is om het reizen in India voor u zo aangenaam mogelijk te maken, zodat u volop kunt genieten van wat dit prachtige land te bieden heeft. Ook met kinderen!

Neem contact met mij op om uw wensen te bespreken.


Een gedachte over “India & de Himalaya

  1. Zeer goed verzorgde website, ziet er echt heel mooi uit. Moet je de naam nog niet iets Indiaas geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s